Gevolgen voor thuisfront

Als partner, kind of ouder van een veteraan, weet je als geen ander dat een oorlog blijvende herinneringen achterlaat. Zowel lichamelijk als psychisch. Misschien zit je daardoor met vragen, of je maakt je zorgen en wilt weten hoe je de veteraan het beste kan steunen.

De ervaringen en herinneringen van een oorlog of missie kunnen ingrijpend zijn, ook in een gezin of relatie. Mogelijk ervaar je zelf problemen. Bijvoorbeeld doordat je partner, ouder of kind niet meer dezelfde is, zich terugtrekt of agressief gedrag vertoond. Weet dat je er niet alleen voor staat.

Ook het thuisfront van een veteraan kan terecht bij het Veteranenloket. Voor informatie of advies, contact met lotgenoten of voor een verwijzing naar een professionele hulpverlener. Er zijn mogelijkheden voor behandelingen gericht op het hele gezin. Ook is het mogelijk om als partner of kind bij het hulptraject van een veteraan betrokken te worden. Je kunt hier altijd om vragen.

Landelijk Zorgsysteem voor Veteranen

De psychosociale zorg van het Veteranenloket wordt aangeboden door twaalf instellingen die samen het Landelijk Zorgsysteem voor Veteranen (LZV) vormen. De organisaties zijn er ook voor jou als thuisfront. Het Veteranenloket is de toegangspoort. Stel dus daar eerst je vraag.

Samen hebben de twaalf instellingen bijna alle vormen van psychosociale hulp in huis. Ze vormen een keten van zorg, en stemmen hun diensten nauwkeurig op elkaar af. Zo bieden ze een enorme diversiteit in zorg, van kortdurende behandelingen tot topklinische zorg.

Het Veteranenloket is er ook voor relaties van veteranen. Bel met 088 334 00 00 of e-mail naar info@veteranenloket.nl.

Thuisfront

Home@Vi, onderdeel van het Veteraneninstituut, is er speciaal voor het thuisfront van veteranen! Juist omdat we weten dat jij als thuisfronter heel belangrijk bent voor de veteraan.
Ben jij ouder, partner, familie of kind van een veteraan? Dan ben jij het thuisfront. Soms zit je met vragen of weet je niet waar je bepaalde informatie vandaan moet halen. Dan helpen wij je verder!

Landelijk Zorgsysteem voor Veteranen (LZV)

Het LZV verzorgt intakegesprekken en maatschappelijk werk, laagdrempelige ondersteuning en meer gespecialiseerde hulpverlening, variërend van kortdurende behandelingen tot topklinische zorg.

Snel navigeren in het Veteranenloket

Zoekt u informatie?

Direct contact

088 334 00 00

Het Veteranenloket is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.

info@veteranenloket.nl