Reünieorganisaties

Er zijn ongeveer 450 reünieorganisaties die een beroep doen op de regeling reüniefaciliteiten. Deze organisaties hebben gemeen dat er bij hen veteranen zijn aangesloten die op dezelfde missie zijn geweest of een andere overeenkomst hebben. Een volledig overzicht van de reünieorganisaties is in beheer bij het Veteraneninstituut. Wilt u weten of er ook voor u een reünieorganisatie is? Neem dan contact op.

Regeling reüniefaciliteiten

Elk jaar vinden er veel reünies plaats. Klik hier voor een overzicht. Voor veteranen en postactieven heeft het Ministerie van Defensie een raamregeling reüniefaciliteiten opgezet. De regeling geldt voor reünies opgezet door een reünieorganisatie en die bij voorkeur worden georganiseerd op een (semi) militaire locatie. Ook de ECHOS Homes van de Stichting Home Base Support, de Basis en Bronbeek zijn reünielocaties. In de regeling is vastgesteld aan welke eisen de verenigingen moeten voldoen om gebruik te maken van de reüniefaciliteiten. Voor de uitvoeringsregeling en de verschillende locaties klik hier.

Veteranen Platform

Het Veteranen Platform (VP) bestaat sinds 1989 als overkoepelend samenwerkings- verband van 69 Nederlandse veteranen- organisaties (januari 2019). Welke dat zijn, leest u op de website van het VP.

Is er voor mij een vereniging of een reünieverband?

Het Veteraneninstituut heeft een uitgebreid overzicht van veteranenverenigingen en reünieverbanden. Bel 088 334 00 50 of e-mail naar info@veteraneninstituut.nl

Wanneer is er van mijn eenheid een reünie?

Op de website van het Veteraneninstituut vindt u een overzicht van alle gemelde reünies.

Snel navigeren in het Veteranenloket

Zoekt u informatie?

Direct contact

088 334 00 00

Het Veteranenloket is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.

info@veteranenloket.nl