Verenigingen

Er bestaan veel verschillende veteranenverenigingen. Een groot aantal daarvan is aangesloten bij het Veteranen Platform.

Veteranen Platform

Het Veteranen Platform streeft, samen met het Ministerie van Defensie, naar een adequaat en consistent veteranenbeleid. Naast respect en waardering voor de veteraan is ook de maatschappelijke erkenning en herkenning een belangrijk aspect. Dit optreden is in de loop der jaren succesvol geweest; voor de veteranen kwamen vele verbeteringen op materieel en immaterieel gebied tot stand. Momenteel zijn 48 (maart 2015) organisaties aangesloten, waardoor het Veteranen Platform de belangen behartigt van zo’n 135.000 veteranen van verschillende strijdtonelen en militaire categorieën. Een overzicht van de verenigingen vindt u op de website van het Veteranen Platform.

Veteranentenue

Het tenue bestaat uit een grijze broek of rok en een blauwe blazer en is te bestellen via Veteranenshop.nl.

Veteranen Platform

Het Veteranen Platform (VP) bestaat sinds 1989 als overkoepelend samenwerkings- verband van 69 Nederlandse veteranen- organisaties (januari 2019). Welke dat zijn, leest u op de website van het VP.

Is er voor mij een vereniging of een reünieverband?

Het Veteraneninstituut heeft een uitgebreid overzicht van veteranenverenigingen en reünieverbanden. Bel 088 334 00 50 of e-mail naar info@veteraneninstituut.nl

Wanneer is er van mijn eenheid een reünie?

Op de website van het Veteraneninstituut vindt u een overzicht van alle gemelde reünies.

Administratieve hulp voor uw vereniging

Hulp nodig met uw verenigings-administratie? De Basis uit Doorn levert financieel-administratieve ondersteuning aan verenigingen die dit tijdelijk of voor langere tijd niet zelfstandig kunnen uitvoeren.

Hoe richt ik een vereniging of stichting op?

U denkt erover om een stichting op te richten om lokaal een aantal veteranenactiviteiten in onder te brengen. Tips hierover vindt u via onderstaande website.

Notaris voor het oprichten van een vereniging

Notaris Wolthuis is een notaris die tegen een veteraan-vriendelijk tarief voor een veteranenvereniging alles in orde maakt. Kijk op de website voor meer informatie.

Snel navigeren in het Veteranenloket

Zoekt u informatie?

Direct contact

088 334 00 00

Het Veteranenloket is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.

info@veteranenloket.nl