Veteranenpas

Elke veteraan kan de Veteranenpas aanvragen. Het is een teken van erkenning, maar geeft ook het recht op een aantal services en kortingen. Pashouders ontvangen achtmaal per jaar het veteranentijdschrift Checkpoint, gratis treinkaarten voor de veteraan en zijn/haar partner voor het bezoeken van veteranenevenementen.

Een overzicht van alle kortingen waarop je recht hebt met de pas, vind je hier.

Vraag de pas aan

De Veteranenpas wordt gratis verstrekt door het Veteraneninstituut. Veteranen in dienst van Defensie ontvangen de Veteranenpas automatisch, mits ze de ‘vinkjes’ juist hebben staan in het systeem van Defensie. Klik hier om te lezen hoe je dat doet.

Heb je nog geen pas? Vraag hem dan hier aan.

De Veteranenpas is tweetalig gedrukt. Zo kun je in het buitenland je veteranenstatus ook aantonen.

Direct de Veteranenpas aanvragen

Bent u veteraan en uit dienst? Dan kunt u hier de veteranenpas aanvragen. Veteranen in werkelijke dienst krijgen de pas in de loop van 2014 automatisch verstrekt.

Direct Checkpoint aanvragen

Nederlandse veteranen in binnen- en buitenland kunnen direct de Checkpoint online lezen. Bent u geen veteraan, maar wel geinteresseerd in de Checkpoint? Alle informatie leest u op de website van het Veteraneninstituut.

Direct uw adres wijzigen

Bent u veteraan, staat u bij het Veteraneninstituut ingeschreven en bent u verhuisd? U kunt dit makkelijk en snel doorgeven via de website van het Veteraneninstituut. Hierdoor wordt bijvoorbeeld de Checkpoint direct op uw nieuwe adres afgeleverd.

Direct Vrij Reizen aanvragen

Dat kan via de website van het Veteraneninstituut. Heeft u hulp nodig neem dan contact op via info@veteraneninstituut.nl of 088 334 00 50.

Snel navigeren in het Veteranenloket

Zoekt u informatie?

Direct contact

088 334 00 00

Het Veteranenloket is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.

info@veteranenloket.nl